Restoran Menüsü Nasıl Yazılır ?

Restoranınızın menüsünü yazarken dikkat etmeniz gerekenler

Menü, bir restoranın en önemli satış silahlarından biridir. Her ne kadar değişen öncelikler ve tüketici eğilimleri başka trendler ortaya çıkarsa da iyi bir menüye sahip restoran rakiplerinden her zaman bir adım önde olur. Peki ‘ Restoran Menüsü Nasıl Yazılır ? ‘ , ‘ Menü planlamanın incelikleri nelerdir ? ‘ Bu soruların cevapları yazımızda!


Artan restoran sayısı ve yiyecek içecek sektörünün büyümesi sonucu artık pek çok işletme birbirinin aynı ya da çok benzeri menü seçeneklerini misafirlerine sunuyor. Sosyal medyanın da etkisiyle bir anda büyük kitlelere erişen yiyecek ve içecekler, işletmelere kolay ve hızlı satış imkanı sunduğundan iştah kabartıyor. Fakat günün sonunda birbirinin aynı mutfaklar ve menüler, işletmelerin temel işlevlerini kaybetmelerine ve binlerce restoran arasında kaybolmalarına sebep oluyor. İşte bu yüzden restoranınızın menüsünü dikkatle planlamalısınız! 

İşte, ‘ Restoran Menüsü Nasıl Yazılır ? ‘ sorusunun adım adım açıklamalarıyla cevabı;

Konsept – Segment İlişkisine Dikkat Edin
Restoran menüsü nasıl yazılır sorusunun cevabı yazımızda!

Restoranınızın menüsünü yazarken, işletmenizin konseptini iyi anladığınızdan ve segmentinizle arasındaki ilişkiyi kurabildiğinizden emin olun. Hizmet verdiğiniz konsept, misafirlerinizin işletmenize gelmeden önce sizin hakkınızda fikirler edinecekleri bir ilk izlenimdir. Dolayısıyla bu izlenimin yarattığı beklentilere hitap etmek zorundasınız. Aynı zamanda bu konsept ile oluşturduğunuz hedef kitlenizi iyi anlamalı ve onların beğenilerini dikkate almalısınız. Restoranınızın menüsünü yazarken, eğer imkanınız varsa, lokasyon ve demografi verilerine göz atmanız fena olmaz. 

Mutfağınızın Yeterliliğini Hesaplayın
Restoran menüsü yazmak için dikkat edilmesi gerekenler

Eğer yeni bir işletme açmıyorsanız ya da işletmenizin mutfağını yenilemeyecekseniz, menünüzü yazarken mutfağınızın yeterliliğini göz önünde bulundurmalısınız. Gerek ekipman ve araç-gereç; gerekse ekip olarak mutfağınızın yazacağınız menüyü sorunsuz çıkarıp çıkaramayacağından emin olun. Pişirme ekipmanları, depolama üniteleri, servis ve sunum araç-gereçleri, mutfak ekibinizin yetkinlik seviyesi ve çalışan kişi sayısı gibi başlıca şeylere dikkat etmeniz faydanıza olur.

Okuma Önerisi;

Restoran Mutfağı Kurarken Dikkat Edilmesi Gereken 9 Şey

Hammadde ve Tedarik Konusunu Atlamayın
Restoran menüsü yazarken hammadde ve tedarik unsurlarına dikkat etmelisiniz!

Yazacağınız menüde kullanacağınız hammaddeleri listeleyin ve bulunduğunuz bölgede bulunup bulunmadıklarını kontrol edin. Aynı zamanda satmayı planladığınız fiyatlar ile yeni menü ürünlerinin hammadde maliyetlerini karşılaştırmayı ihmal etmemelisiniz. Menünüzün; sürekli ve taze şekilde bulabileceğiniz, kolayca temin edebileceğiniz ve maliyet oranlarınıza uygun hammaddelerden üretilen ürünlerden oluşması oldukça önemli.

Yemeklere Dokunuş Katın
' Restoran menüsü nasıl yazılır ? ' sorusunun en önemli cevabı yemeklere kattığınız dokunuştur.

Her ne kadar piyasa koşulları sebebiyle rakip işletmelerle aynı ya da benzer ürünler satacak olsanız da, bu ürünlere işletmenize has bazı dokunuşlar yapmaktan kaçınmayın. Unutmayın, gastronomi sınırsız bir alan! 

Bu dokunuşlar sayesinde servis edeceğiniz yiyecek ve içeceklerin misafirleriniz tarafından hatırlanmalarını sağlayacaksınız. 

İmza Ürünler Üzerinde Çalışın
Her restoran menüsü imza ürünlere sahip olmalıdır.

Her restoranın menüsünde imza ürünlerin olması bizce gerekli. Çünkü bu şekilde işletmenizin ruhunu yansıtabilir ve misafirlerinizi size özel yemekler için gelmeye ikna edebilirsiniz. Bu yüzden her ürün kategorisinde en az bir adet imza ürününüzün olduğundan emin olun. Bu imza ürünler üzerine iyice çalışıp size özel birkaç seçeneği menünüzde bulundurmanız büyük bir ayrıcalık olacak!

Menü ve Gastronomi Danışmanlığı Hizmetlerinden Faydalanın

Eğer menü yazmaya aşina değilseniz bu işi bir profesyonele devrederek en iyi sonuçlara ulaşabilirsiniz. Menü planlama ve geliştirme işleriniz için menü ve gastronomi danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmaktan çekinmeyin. Böylece yukarıda bahsettiğimiz tüm önemli noktaları gözeterek profesyonel bir menü oluşturmuş olursunuz. 


Danışmanlık Hizmetlerimize Göz Atın!

Restoran menüsü planlamak ve geliştirmek oldukça detaylı, pek çok değişkene bağlı çetrefilli bir iş. Doğru yazılmayan bir menü işletmeniz için çok ağır ticari sonuçlara sebep olur. Bu yüzden, profesyonel kurum ya da kişilerce yapılması çok daha isabetli sonuçlar almanıza sebep olur.

Second olarak biz, restoranınızın menüsünü planlarken de en güvenilir çözüm ortağınız olarak bir telefon uzağınızdayız! 

Bir Cevap Yazın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın